Modules

– KANT-EN-KLARE MODULES –

Een groendak bestaat uit verschillende onderdelen: een wortelwerende onderlaag, drainage, substraat en de vegetatie. Deze kunnen apart worden geplaatst, maar om tijd en moeite te besparen kan ook gekozen worden voor onze Kant-en-Klare modules. Deze kunnen direct op het dak worden geplaatst, mits er een wortelwerende dakbedekking aanwezig is als EPDM of speciaal wortelwerend bitumen. De drager van de module bestaat uit geëxpandeerde kurk, een natuurlijk en gerecycled materiaal gemaakt van kurkkorrels die overblijven bij het produceren van bijvoorbeeld fleskurken. Geëxpandeerde kurk wordt veelal gebruikt als thermische en akoestische isolatie. Kurk is een 100% natuurlijk product en de oogst er van draagt bij aan het behoud van de kurkeikplantages in Portugal en Spanje welke door de jaren heen op zichzelf staande ecosystemen zijn geworden.

Het aanleggen is in 4 stappen te realiseren:
1)  Controleer of de dakconstructie het gewicht van een groendak kan dragen
2)  Zorg dat de dakbedekking wortelwerend is; plaats op bitumen wortelwerende folie of EPDM
3)  Plaats de modules, breek ze eventueel op maat
4)  Breng eventueel voor het zicht grindstroken aan (15-30cm) langs de afvoer, muren, dakkoepels etc

SEDUM MODULE

De sedum module bestaat uit verschillende soorten sedumplanten; kleine, sterke en wintergroene vetplanten met een mooi kleurenpalet in de lente en zomer. De gebruikte soorten zijn o.a. sedum acre, album, hispanicum, hybridum, kamtschaticum, rupestre, sexangulare en spurium.
.
Formaat: 50x33cm
Verzadigd gewicht: 60kg per m2
Waterbuffer: 21 liter per m2

bloemenmat
Prijs per stukExcl. BTWIncl. BTW
tot 20m2€ 10,33€ 10,95
20-50m2€ 9,86€ 10,45
50m2 of meer€ 9,67€ 10,25

BLOEMEN MODULE

Een combinatie van wintergroene sedums, kruiden, grassen en bloemen zoals steenanjer, grasanjer, rolklaver, huislook, steenbreek, tijm, bieslook en hoornbloem. De diversiteit aan bloemen is in de lente en zomer een lust voor verschillende bijen en vlinders.
.
Formaat: 50x33cm
Verzadigd gewicht: 110kg per m2

GROENTE MODULE

Moestuinieren in de stad is leuk en rustgevend, maar het kan ook lastig zijn. Planten in kleine potjes krijgen te weinig water, grote potten zijn zwaar en elk jaar moeten er weer nieuwe planten gezaaid of geplant worden. De groente module vormt een handzame plantenbak met grote waterbuffer gemaakt van kurk met hierin verschillende meerjarige groentes en kruiden zoals Wilde Rucola, Kleine Pimpernel, Brave Hendrik, Zeebiet, Bloedzuring, Bosaardbei, Oregano, Tijm, Bieslook en Salie.
.
Formaat: 50x33cm
Verzadigd gewicht: 120kg per m2