Modules

– KANT-EN-KLARE MODULES –

Een groendak bestaat uit verschillende onderdelen: een wortelwerende onderlaag, drainage, substraat en de vegetatie. Deze kunnen apart worden geplaatst, maar om tijd en moeite te besparen kan ook gekozen worden voor onze Kant-en-Klare modules. Deze kunnen direct op het dak worden geplaatst, mits er een wortelwerende dakbedekking aanwezig is als EPDM of speciaal wortelwerend bitumen. De drager van de module bestaat uit geëxpandeerde kurk, een natuurlijk en gerecycled materiaal gemaakt van kurkkorrels die overblijven bij het produceren van bijvoorbeeld fleskurken. Geëxpandeerde kurk wordt veelal gebruikt als thermische en akoestische isolatie. Kurk is een 100% natuurlijk product en de oogst er van draagt bij aan het behoud van de kurkeikplantages in Portugal en Spanje welke door de jaren heen op zichzelf staande ecosystemen zijn geworden.

Het aanleggen is in 4 stappen te realiseren:
1)  Controleer of de dakconstructie het gewicht van een groendak kan dragen
2)  Zorg dat de dakbedekking wortelwerend is; plaats op bitumen wortelwerende folie of EPDM
3)  Plaats de modules, breek ze eventueel op maat
4)  Breng eventueel voor het zicht grindstroken aan (15-30cm) langs de afvoer, muren, dakkoepels etc

SEDUMMODULE

De sedummodule bestaat uit verschillende soorten sedumplanten; kleine, sterke en wintergroene vetplanten met een mooi kleurenpalet in de lente en zomer. De gebruikte soorten zijn o.a. sedum acre, album, hispanicum, hybridum, kamtschaticum, rupestre, sexangulare en spurium.

Formaat: 50x33cm (6 stuks in 1m2)
Verzadigd gewicht: 60kg per m2
Waterbuffer: 21 liter per m2

bloemenmat
Prijs per stukExcl. BTWIncl. BTW
tot 20m2€ 10,33€ 10,95
20-50m2€ 9,86€ 10,45
50m2 of meer€ 9,67€ 10,25

BLOEMENMODULE

Een combinatie van sedums, kruiden, grassen en bloemen zoals bieslook, tijm, grasanjer, steenanjer, rolklaver, hoornbloem en kruipende vlambloem. De matten zijn wintergroen en bloeien van voorjaar tot najaar.
Formaat: 50x33cm (6 stuks in 1m2)
Verzadigd gewicht: 110kg per m2

bloemenmat

GRASMODULE

Wild en toch verfijnd. Onze grasmodules geven uw dak of border een prachtig groen, wuivend karakter. Erg leuk in een duin- of bosomgeving of als prairie (dak)tuin. De gebruikte grassen zijn rood zwenkgras en fijn schapengras. Ook zijn er wilde bloemen aanwezig zoals gewone margriet, vaste vlas, beemdkroon, bieslook, grasanjer, ruige anjer en karthuizer anjer.
Formaat: 50x33cm (6 stuks in 1m2)
Verzadigd gewicht: 110kg per m2

gras