Matten

– BIOLOGISCHE MATTEN –

 

Onze vegetatie matten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Naast de veel geziene sedummatten bieden we twee soorten matten met een mix van verschillende bloemen en kruiden. Verder bieden we grasmatten aan bestaande uit verschillende grassen. De matten worden gekweekt op een mat van gerecyclede vezels. Bij het kweekproces worden geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt. Al onze matten zijn geschikt als groene dakbedekking. Wel dienen er hiervoor eerst een wortelwerende dakbedekking, drainagelaag en substraat aan te worden gebracht. De matten zijn volledig volgroeid en bieden daarom ook een effectieve en zo goed als onderhoudsvrije bodembedekker voor tuinen en plantsoenen.

SEDUMMAT

De sedummat bestaat uit verschillende soorten sedumplanten; kleine, sterke en wintergroene vetplanten veelal gebruikt in rotstuinen, met een mooi kleurenpalet in de lente en zomer. De gebruikte soorten zijn o.a. sedum acre, album, hispanicum, kamtschaticum, rupestre en spurium. Voor een sedum groendak is een substraatlaag van 4-6cm nodig.

 

BLOEMENMAT

Een combinatie van sedums, kruiden, grassen en bloemen zoals bieslook, tijm, grasanjer, steenanjer, rolklaver, hoornbloem en kruipende vlambloem. De matten zijn wintergroen en bloeien van voorjaar tot najaar. Op een groendak vereisen deze matten 7-10cm substraat.

 

bloemenmat

GRASMAT

Wild en toch verfijnd. Onze grasmatten geven uw dak of border een prachtig groen, wuivend karakter. Erg leuk in een duin- of bosomgeving of als prairie (dak)tuin. De gebruikte grassen zijn rood zwenkgras en fijn schapengras. Voor deze mat is een substraatlaag van 7-10cm nodig.